Lakspate

 

 

 

 

Laksepaté med spinat

 

Laksefars

500 g laksefilet

2 spsk. kartoffelmel

3 æg

2 dl piskefløde

1 dl mælk

Salt og hvidpeber

 

Fyld

100 g røget laks

175 g hakket spinat

1 æg

Salt

 

Dressing

Cremefraiche

Sellerisalt

Salt

Evt løg

 

Pynt

Salat

Citron

 

Hak eller blend de 500 g laksefilet.

Rør den findelte laks med 2 spsk. kartoffelmel og 3 æg – 1 af gangen, 2 dl piskefløde og 1 dl mælk. Krydr med salt og hvid peber.

Skær 100 g røget laks i små stykker og bland dem i. Lad 175 g frossen, hakket spinat tø og knug den fri for væde. Bland spinaten med 2 dl af laksefarsen. Tilsæt 1 æg og krydr med salt.

Beklæd en aflang form 1½ l med bagepapir. Lad papiret gå godt ud over siderne. Læg halvdelen af farsen i bunden af formen, kom spinatfarsen over og dæk med resten af laksefarsen. Fold papiret ind over farsen.

Bag pateen i vandbad nederst i ovnen ved 175˚ C ca. 1 time. Prøv at stikke i pateen hænger der ingen fars ved og føles pateen fast, er den færdig. Lad pateen afkøle.

Server den med en dressing af cremefraiche, der er smagt til med salt, sellerisalt, peber og fintklippet purløg. Dressingen kan yderligere smages til med lidt revet løg. Portionen giver ca. 20 skiver. Garner lakseskiverne med salat og citron både ved serveringen.